Γράφτηκε από τον/την Ράδιο Σταγών. Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

mnimosino stagon 3

Του Βαγγέλη Γκιάτα


Σήμερα  Κυριακήν 18 Μαρτίου, τελέστηκε  το ετήσιο Πολυαρχιερατικόν Μνημόσυνον του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ εις τον ‘Ιερόν Μητροπολιτικό  Ναόν  Άγ. Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Το Μνημόσυνον πραγματοποιήθηκε παρουσία 17 Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, πολλών Μοναχών και Ιερέων, σύσσωμης της Πολιτικής ηγεσίας, των Αρχών του τόπου και πλήθος λαού.

Ο Μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κυρός Σεραφείμ, εκοιμήθη στις 18 Μαρτίου 2017.

Ο λαός  γνώρισε στο πρόσωπό του τον αληθινό Πατέρα,  τον ακοίμητο φύλακα, τον στιβαρό κυβερνήτη, τον έμπειρο, συνετό και διακριτικό καθοδηγητή του.

Γνώρισε τον ακούραστο και ανιδιοτελή εργάτη με το τεράστιο και πολύπλευρο κοινωνικό έργο.

Γνώρισε τον εμπνευσμένο και δημιουργικό ανακαινιστή και νέο κτήτορα των ναών και των μοναστηριών της Περιοχής.

Γνώρισε τον ακούραστο και ακαταπόνητο αγωνιστή, τον αγέρωχο και απτόητο μαχητή υπέρ των δικαίων και των θεσμίων της Εκκλησίας μας, της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, των αρχών, των αξιών και των ιδανικών του Γένους μας, υπέρ της πατρίδας μας, που αγάπησε με ιδιαίτερη ζέση και θεωρούσε πάντοτε ιδιαίτερη τιμή το γεγονός, ότι την υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Ο Λαός της Καλαμπάκας είχε την μεγάλη ευλογία να τον γνωρίσουμε από κοντά  και να έχει μαζί του, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, μία άριστη, αγαστή και άκρως εποικοδομητική συνεργασία.

Διαπίστωσε, έτσι, και προσωπικά, και διδάχτηκε  από τα ανεκτίμητα χαρίσματα και τις μεγάλες αρετές του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την άμεμπτη ηθική του, την ανιδιοτέλεια και την αφιλοχρηματία του.

Την  θυσία,  την αυταπάρνησή του  και την αταλάντευτη πιστότητά του στον Θεό και την Εκκλησία. Τον πηγαίο και θερμό πατριωτισμό του.

Την δωρικότητα  της μορφής και της προσωπικότητάς του. Τα χαρακτηριστικά του λιτού, απέριττου και αυστηρού προσωπικού του βίου.

Ήταν ένα πραγματικός υψιπέτης, αγωνιστής των μεγάλων πνευματικών αναβάσεων και πορθητής των υψηλών πνευματικών κορυφών.

Γεννημένος και ανδρειωμένος στις κορυφές της θεσσαλικής γη.

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

mnimosino stagon 1

SAM 3574

SAM 3574

Εμφανίσεις: 300779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: