Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

mexikoy athinagoras 1

Κείμενο: Romfea.gr


Για τον ρόλο της Ορθοδοξίας στη Λατινική Αμερική μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στη Λατινική Αμερική και για την αγάπη των Λατινοαμερικάνων για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

''Δεν είμαι φιλέλλην είμαι Έλλην. Μπορεί να γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά από Έλληνες γονείς, οι οποίοι μου έδωσαν αγάπη και την ευκαρία να είμαι Έλλην Ορθόδοξος κληρικός στο εξωτερικό'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεξικού.

''Το έργο το δικό μου αναπτύσσεται χωρίς να το περιμένω, δεν πήγα στην Λατινική Αμερική να κάνω Ιεραποστολικό έργο. Πήγα να υπηρετήσω τον Ελληνισμό του Παναμά, της Βενεζουέλας και όπου αλλού έχουμε Έλληνες. Δεν περίμενα όμως να γίνει αυτό το θαύμα το εξελισσόμενο'' ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβσαμιώτατος.

''Οι λατινοαμερικάνοι αγαπούν την Ελλάδα. Αγαπούν την πατρίδα, την γλώσσα μας, την κουλτούρα μας, την ιστορία μας. Μας αγαπούν, μας θέλουν. Και την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία μας'' πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω την ομιλία του Σεβασμιωτάτου:

Εμφανίσεις: 302075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: