Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

labrof

Του Αλέξανδρου Ντελόπουλου στην Romfea.gr


Για την συμμετοχή εκκλησιών σε πολιτικά παιχνίδια έκανε λόγω ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ψηφιδωτού για τον θόλο του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Εκκλησία της Ρωσίας και της Σερβίας θα είναι σε θέση να επωφεληθούν ώστε να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολιές, την ώρα που άλλες Εκκλησίες σε άλλες χώρες προσπαθούν να συμμετέχουν σε πολιτικά παιιχνίδια.

"Η σημερινή εκδήλωση συμβολίζει την πνευματική και πολιτιστική εγγύτητα των λαών και των Εκκλησιών μας" - ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Λαβρόφ.

«Νομίζω ότι σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική όσο ποτέ η ενότητα, ειδικά σε μια εποχή που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας έχουν αντέξει στις δοκιμασίες. Όλοι βλέπουμε ότι άλλες Εκκλησίες προσπαθούν να συμμετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια, είτε στην Ουκρανία, είτε στο Μαυροβούνιο, αλλά και στα Σκόπια - Μακεδονία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Κλείνοντας ο κ. Λαβρόφ τόνισε: "Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για το εν λόγω έργο, όμως το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι η σημερινή εκδήλωση συμβολίζει την πνευματική και πολιτιστική εγγύτητα των δύο λαών και εκκλησιών. Το ψηφιδωτό του Κυρίου θα ενώνει για πάντα τους Ρώσους με τους Σέρβους".

Να αναφερθεί ότι το ψηφιδωτό έχει συνολική έκταση 1250 τ.μ. μέτρα, ενώ χρειάστηκα εννέα μήνες για να δημιουργηθεί μια μακέτα του θόλου, της οποίας έγινε με βάση την παράδοση του πρώιμου βυζαντινού ρυθμού.

Επίσης στην δημιουργία του ψηφιδωτού συμμετείχαν 70 καλλιτέχνες, ενώ χρειάστηκαν περίπου 40 τόνοι γυαλιού για την συγκόλληση του.

1114652884

1114652884

1114652884

Εμφανίσεις: 300073
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: