Γράφτηκε από τον/την Ορθόδοξη Αλήθεια. Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

orthodoxi alitheia 7

Με την επετειακή εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, παρουσία επισκόπων, βουλευτών και πλήθους κόσμου η «Ορθόδοξη Αλήθεια», η εφημερίδα που άλλαξε τα δεδομένα στην εκκλησιαστική ενημέρωση γιορτασε τα τρία χρόνια κυκλοφορίας της.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ένας από τους βασικούς αρθρογράφους της εφημερίδας και ταυτόχρονα σημαίνουσα μορφή της ορθοδοξίας και της Θεολογίας, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, με πλούσιο επιστημονικό και ποιμαντικό έργο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους που έψαλε η βυζαντινή χορωδία Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό τη διεύθυνση του Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα.

Ο διευθυντής της «Ορθόδοξης Αλήθειας» Δημήτρης Ριζούλης ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνεργάστηκαν για την δημιουργία της έκδοσης, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη της ομάδας, τους αρθογράφους, τους δημοσιογράφους και τους συνεργάτες της εφημερίδας.

Σκιαγραφώντας την μέχρι σήμερα πορεία της εφημερίδας είπε ότι «η Ορθόδοξη Αλήθεια πέτυχε στα πρώτα της βήματα σε μια δύσκολη περίοδο για τον Τύπο, διότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της είναι η ζωή της ενορίας, αλλά και η διατύπωση ξεκάθαρων θέσεων για τα θρησκευτικά και εθνικά θέματα, καθώς η διάθεση ποιοτικών προσφορών βιβλίων και CD στο αναγνωστικό κοινό».

Σχολιάζοντας την στάση της «Ορθόδοξης Αλήθειας» ο Δημήτρης Ριζούλης είπε ότι «συγκρουστήκαμε με κεντρικές επιλογές της εκκλησιαστικής ηγεσίας και ασκήσαμε δημιουργική κριτική με γνώμονα την αγάπη για την εκκλησία και την πατρίδα», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιλογή της εφημερίδας να αναδείξει περιπτώσεις ιερέων της διπλανής πόρτας, των εθελοντών, αλλά και άγνωστων μαρτυριών και πτυχών της εκκλησιαστικής και εθνικής ιστορίας.

Στο τέλος της ομιλίας του ο διευθυντής της Ορθόδοξης Αλήθειας ευχαρίστησε τον εκδότη του Δημοκρατικού Τύπου Ιωάννη Φιλιππάκη για την εμπιστοσύνη και την πίστη του στην προσπάθεια για την δημιουργία της εφημερίδας.

Ειδική αναφορά έκανε στη Romfea.gr και τον διευθυντή της Αιμίλιο Πολυγένη, ευχαριστώντας για τη συνεργασία και τη στήριξη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα την προσφορά του π. Γεώργιου Μεταλληνού με συντονιστή τον διευθυντή της εφημερίδας «Εστία» Μανώλη Κοττάκη.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος, αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για την βιωτή και το έργο του π. Γεώργιου Μεταλληνού.

Τις σπουδές την εκκλησιαστική του διακονία. Το πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή καριέρα ως τακτικός καθηγητής στη Θεολογική Σχολή. « Η ζωή και η δράση του είναι η ταπεινή διακονία.

Το όραμά του για την ρωμιοσύνη δεν αποτελεί αντιδραστικό απολίθωμα, αλλά κίνητρο συλλογικής δράσης» τόνισε ο Κων. Μπελέζος περιγράφοντας την προσωπικότητα του π. Γεώργιου Μεταλληνού.

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος Γόνης, Ομότιμος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο κοινό για τον πλούτο της επιστημονικής εργασίας του π. Γεώργιου Μεταλληνού απαριθμώντας τα περισσότερα από 600 έργα και εργασίες, άρθρα, εισηγήσεις, εκδόσεις κειμένων, μεταφράσεις, πανεπιστημιακά εγχειρίδια, ομιλίες, κηρύγματα και μελέτες.

Ο κ. Βασίλειος Κέκης, Ομότιμος καθηγητής χειρουργικής εξήρε τον ιεροπρεπή λειτουργικό τρόπο του π. Γεώργιου Μεταλληνού ως ιερατικού προϊσταμένου του ναού του Αγίου Αντύπα δίπλα στην Οδοντιατρική Σχολή και διάνθισε την ομιλία του με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμονας αναφέρθηκε στην δυνατότητα του π. Γεώργιου Μεταλληνού να συνδυάζει τη γνώση με το χιούμορ και τις ιστορικές και θεολογικές πηγές, την επικοινωνιακότητα, τον ιδιαίτερο τρόπο, την ευγένεια και την επιστημονική και πειστική επιχειρηματολογία για να υπερασπιστεί τα δίκαια της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια ο διευθυντής της «Ορθόδοξης Αλήθειας» Δημήτρης Ριζούλης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον π. Γεώργιο Μεταλληνό.

Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά με δημοτικά τραγούδια από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος υπό την επιμέλεια του Βασίλη Οικονόμου, ερευνητή της ελληνικής λαογραφίας.

Η βραδιά έκλεισε με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Βελεστίνου Δαμασκηνού, εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο κ. Δαμασκηνός συνεχάρη την ομάδα της «Ορθόδοξης Αλήθειας» γιατί σε μια εποχή που η ορθόδοξη πίστη βάλλεται η εφημερίδα είναι έγκριτη και μαχητική. Ευχαρίστησε για την προσφορά του στην Εκκλησία τον π. Γεώργιο Μεταλληνό τονίζοντας την λογιότητα του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εκδότης του Δημοκρατικού Τύπου Ιωάννης Φιλιππάκης, ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Χαβούτης, ο ιστορικός και αρθρογράφος της Εστίας Σαράντος Καργάκος, καθώς και σύσσωμη η ομάδα της «Ορθόδοξης Αλήθειας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς και πλήθος ιερέων.

Το παρών έδωσαν ακόμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Νίκος Νικολόπουλος, Γιάννης Ανδριανός και Πάνος Κόνσολας. Επίσης ο Φαήλος Κρανιδιώτης, δικαστικοί και καθηγητές των Θεολογικών σχολών.

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

orthodoxi alitheia 1

Εμφανίσεις: 300144
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: