Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

romi

Ρώμη | Τηλέμαχος Παππάς


Με την τέλεση του πανηγυρικού Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εορτασθηκε (εκ μεταθέσεως) και φέτος στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Θεοδώρου ο προστάτης Άγιος της Αιωνίου Πόλεως.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε από νωρίς το πρωί τον ιστορικό ναό, ενώ παρόντες ήταν και φέτος εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ιταλικής κυβέρνησης, καθώς και οι Πρέσβεις των Κρατών ορθοδόξου παραδόσεως, με πρώτους τους Έλληνες Πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γενναδίου και προσήλθαν στον πανηγυρικό εορτασμό.

Κατά την τάξη, αναγνώσθηκε το Σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος μετέφερε την Πατριαρχική ευλογία της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς όλους, ευχήθηκε δε ο Άγιος Θεόδωρος να δώσει υγεία και δύναμη προκειμένου να διανυθεί με ευκολία "το στάδιο των αρετών" της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301128
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: