Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

kabaliotis

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης στον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Hellas FM της Νέας Υόρκης.

Ο γνωστός για το πλούσιο έργο του κληρικός έχει τιμηθεί με Βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών για τις εκπαιδευτικές του παγκόσμιες έρευνες και μελέτες για τον μητρικό θηλασμό (Βραβείο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην Εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.

O Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης είναι διδάκτορας στο Τμήμα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επί χρόνια ήταν Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στην Ανατολική Μακεδονία, Σέρρες και Θράκη , στο Βόρειο και Ν. Αιγαίο.

Έχει αποφοιτήσει από το ΠΜΣ του Harvard, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΑΠΘ και του ΔΠΘ. Έχει κληθεί από την πολιτεία του Τέξας, το 2007, για να συμβάλλει στη διασπορά της γνώσης για τον αυτισμό.

Είναι βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, τάξη των Ηθικών και Πολιτικών επιστημών το 2007, ενώ η κυβέρνηση της Ινδίας τον αποκάλεσε πολίτη της αγάπης. Εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 28 έτη έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα (1984-1987). Με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ένα χρόνο σε αποστολές στη Γιουγκοσλαβία, ενώ ως εθελοντής του ΟΗΕ το 1992 επί Μαντέλα προώθησε προγράμματα ισότητας.

Είναι ερευνητής με παγκόσμιες διακρίσεις, τόσο απο τον ΠΟΥ για την διεθνή έρευνά του για τον μητρικό θηλασμό, όσο και για τον αυτισμό. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη επίδραση του μητρικού θηλασμού στην προσωπικότητα των νεογνών, παιδιών, εφήβων έως και την ύστερη ενηλικίωση.

Μάλιστα η έρευνά του χαρακτηρίστηκε ως πρωτότυπη διότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Διεθνή χώρο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή της βιβλιογραφικής ανασκόπησης και τη μέθοδο της μετανάλυσης η χρησιμότητα του θηλασμού, της χρονικής διάρκειας και της συμβολής του στην καθολική ανάπτυξη του βρέφους.

Ταυτόχρονα διακρίνεται ως συγγραφέας. Έχει γράψει βιβλία για την διδασκαλία παιδιών με σύνδρομο Down, για τον αυτισμό, το σύνδρομο asperger, τη δυσλεξία, αλλά και για την επαγγελματική απασχόληση των γυναικών στις μουσουλμανικές κοινότητες.

Στην συνεντευξη μιλάει με πολύ αγάπη για τον μέντορα του, τον πνευματικό του πατέρα, τον άνθρωπο στον οποίο οφείλει τα πάντα.

Τον φιλέλληνα, σπουδαίο φιλάνθρωπο, Φρίξο Βασ. Παπαχρηστίδη που του είχε ευχηθεί στο ξεκίνημά του: «να ανήκεις πάντα στον κόσμο, κι αν ανακαλύψεις ότι υπάρχουν φτωχοί στο φεγγάρι πήγαινε κοντά τους, γιατί ο φτωχός αγαπά, γνωρίζει το Θεό και είναι εξουθενωμένος από τις υποσχέσεις των ανθρώπων».

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης αναφέρθηκε και στην έρευνα του για την επίδραση του μητρικού θηλασμού για την ανάπτυξη του ανθρώπου.

Εμφανίσεις: 300863
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: