Γράφτηκε από τον/την protothema.gr. Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017

kammenos

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση - Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για παρεμβάσεις από το Τουρκικό προξενείο και τα εθνικιστικά κόμματα της Τουρκίας» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής


«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την εκλογή του αρχιμουφτή» δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική πρόταση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την διαδικασία εκλογής του Αρχιμουφτή στη Θράκη.

«Το ζήτημα του Μουφτή είναι πολύ ευαίσθητο και θεωρώ ότι ανοίγει η κερκόπορτα για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας καθώς οι Μουφτείες και οι Εκκλησίες είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, άρα την εκλογή και την ευθύνη την έχει γενικά το Δημόσιο. Εάν γίνει εκλογή από τη βάση τότε θα μετατραπεί σε σε ιδιωτικό (ΝΠΙΔ) και θα έχουμε άμεση επιρροή από το Προξενείο και τα εθνικιστικά κόμματα της Τουρκίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καμμένος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον ΣΚΑΙ με την οποία απάντησε στους ισχυρισμούς που διατύπωσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ακόμα ότι οι κυοφορούμενες ρυθμίσεις για τον Μουφτή σε συνδυασμό με τις αλλαγές που προωθεί ο κ. Σκουρλέτης για την εκλογή των αντιπεριφερειαρχών, του δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και γι' αυτό μίλησε για πιθανές αποσχιστικές τάσεις. Είμαι σαφής, είμαι αυστηρός γιατί τα ζητήματα αυτά είναι υπερκομματικά και πρέπει να πάρουμε και τη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδας πρόσθεσε.

Για άλματα λογικής έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στις επισημάνσεις του κ. Καμμένου για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

Δεν μου απαντάτε πως θα μετατυρέψετε ένα νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε ιδιωτικό της ανταπάντησε ο Δημήτρης Καμμένος ο οπίος κλείνοντας την παρέμβαση του επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Εμφανίσεις: 300426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: