Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017

aitoliko 5

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Με θρησκευτική κατάνυξη κάτοικοι του Αιτωλικού τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου στο κατάμεστο από τους πιστούς φερώνυμο πετρόχτιστο παρεκκλήσιο του 19ου αιώνος.

Νωρίς το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός και λίγο αργότερα παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο και η ακολουθία του Αποδείπνου.

Οι κάτοικοι του νησιού του Αιτωλικού αν και πληγέντες από τις πρόσφατες έκτακτες καιρικές συνθήκες παρευρέθηκαν στις λατρευτικές ακολουθίες προς τιμήν του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου με θερμές ικεσίες να μην επαναληφθούν τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.

Την κυριόνυμο ημέρα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μετά από αυτήν η εικόνα του Αγίου θα λιανευθεί στους δρόμους του Αιτωλικού, ενώ το απόγευμα θα τελεσθεί παράκληση προς τιμήν του Αγίου που παρά την πραότητα του εράπισε στην Ά Οικουμενική Σύνοδο τον Άρειο για την ασέβεια των λόγων του.

Υπόδειγμα πραότητος, εγκράτειας, ταπεινοφροσύνης και πάνω από όλα υπερασπιστής της ορθής πίστης είθε να αποτελέσει στις δύσκολες ημέρες το αποκούμπι και μεσίτη της κάθε ψυχής που έχει ανάγκη παρηγορίας.

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

aitoliko 1

Εμφανίσεις: 291379
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: