Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

AG SPURIDONA1

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον  Ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017.

Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας  και με την χρηματοδότηση από το Δήμο Ναυπλιέων  ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης στον ιστορικό ναό, που λόγω των χρόνων τα σημάδια της φθοράς είχαν κάνει έντονη την παρουσία τους.

Οι εργασίες αποκατάστασης  έγιναν στην τοιχοποιία του ναού, τον γυναικωνίτη που ήταν σχεδόν έτοιμος να καταρρεύσει, στην αγιογραφία που από το πέρασμα του χρόνου είχε μαυρίσει, στην οροφή και την κεραμοσκεπή του κτίσματος, τα φωτιστικά σώματα αλλά και εξωτερικά του ναού.

Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού του ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου στον οποίο ανήκει εκκλησιαστικά ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, π. Ελευθέριος Μίχος, δηλώνει ευχαριστημένος που αρμονικά η Αρχαιολογία κι ο δήμος έφεραν σε πέρας το έργο συντήρησης του Ναού σε τόσο μικρό διάστημα.

aaaaaa

aaaaaa

aaaaaa

aaaaaa

aaaaaa

aaaaaa

aaaaaa

Εμφανίσεις: 274347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: