Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

imerida agios dimitriosΤην Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα «Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ο Μυροβλήτης και οι Νέοι».

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συνδιοργανώνεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ..

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με τροπάρια οι Φοιτητές του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσης «Μέγας Βασίλειος», ενώ καθ' όλη τη διάρκεια αυτής θα προεδρεύσει ο Διευθυντής του προγράμματος του ραδιοφώνου «Πειραϊκή Εκκλησία» κ. Λυκούργος Μαρκούδης.

Κατόπιν χαιρετισμού του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής αρχιμ. π. Ιάκωβου Αθανασίου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.κ. Ιερεμίας με θέμα: «Σημεία από τη θαυμαστή ζωή του Αγίου Δημητρίου για την ενίσχυση των χριστιανών νέων σήμερα».

Ακολουθούν, ο γέροντας Ιωαννίκιος Κοτσώνης, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού με θέμα: «Ο Άγιος Δημήτριος διαχρονικό πρότυπο της νεότητας» και ο κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με θέμα: «Οι Άγιοι, χθες και σήμερα, ως παιδαγωγοί της νεότητας».

Εν συνεχεία και μετά από το χρόνο που θα αφιερωθεί σε συζήτηση των ομιλητών με το κοινό, το λόγο θα λάβει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι θα λειτουργήσει μικρή έκθεση ορθόδοξου χριστιανικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Εμφανίσεις: 301737
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: