Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

agrypnia larisa

Λάρισα | Αιμίλιος Πολυγένης


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία επί της ελεύσεως της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, πλασιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας οι πιστοί συρρέουν κατά εκατοντάδες για να προσκυνήσουν το μοναδικό ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας, την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλευση της Αγίας Ζώνης και την μεγάλη ευλογία της ελεύσεώς της στην Λάρισα.

"Ευχαριστούμε τον Άγιο Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην πόλη μας, η οποία όλες αυτές τις ημέρες θα μας ενισχύσει και θα μας ενδυναμώσει το φρόνημα" υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Αχίλλιος.

Τέλος να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της παραμονής της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ. Λαρίσης θα τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες και Ιερές Αγρυπνίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ

Εμφανίσεις: 301343
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: