Γράφτηκε από τον/την protothema.gr. Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017

arxim fotiosΑν και αρχικά ομολόγησε, τελικά το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι η ομολογία του αποσπάστηκε και τον αθώωσε - Θα εισπράξει 6.720 ευρώ για τις 448 ημέρες φυλακής


Η τελεσίδικη απόφαση με την οποία αθωώθηκε για την δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Μεσσηνίας, τον Φεβρουάριο του 2014ν άνοιξε τον δρόμο για οικονομική αποζημίωση του 26χρονου -σήμερα- Γεωργιανού ο οποίος είχε κρατηθεί επί 448 ημέρες στις φυλακές.

Ο αλλοδαπός είχε προσφύγει στα δικαστήρια μετά την ομόφωνη αθώωσή του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας το Μάιο του 2015, ενώ και το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα για αναψηλάφηση της δίκης.

Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας του επιδίκασε ως αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε ημέρα που πέρασε στη φυλακή, με αποτέλεσμα να του καταβληθούν 6.720 ευρώ.

Ο 54χρονος αρχιμανδρίτης είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του, χωρίς να φοράει ρούχα. Ο δράστη ή οι δράστες τον είχαν στραγγαλίσει με το πουκάμισό του και, λίγες ημέρες μετά, είχαν συλληφθεί ο Γεωργιανός και ένας 17χρονος γιος ψάλτη της εκκλησίας της περιοχής.

Ο ανήλικος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για απλή συνέργεια στη δολοφονία από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας, όμως και αυτός αθωώθηκε τελεσίδικα από το Εφετείο Ανηλίκων Καλαμάτας, με αποτέλεσμα το έγκλημα να παραμένει ανεξιχνίαστο.

Εμφανίσεις: 300367
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: