Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

stepasin 2

Ο Στρατηγός και πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσίας Σεργκέϊ Στεπάσιν (Sergei Stepashin) και πρόεδρος της ''ΑΟΠΕ'' (Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση), την Κυριακή 15-10-2017 συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας-Ναούσης και Καμπανίας, και με τα επιτελεία τους επισκέφτηκαν το Βλαχογιάννειο μουσείο.

Εκεί τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου Κανέλλος Ντόντος ο οποίος και τους ξενάγησε στα εκθέματα του μουσείου, τα οποία εκθέματα και ανήκουν στην προσωπική του συλλογή.

Η ξενάγηση διήρκησε άνω των δύο ωρών, και οι επίσημοι Ρώσοι επισκέπτες κατά την διάρκεια της ξενάγησης μεταξύ των άλλων επικεντρώθηκαν στα εκθέματα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και στα εκθέματα του Β΄ΠΠ, όπου και αντηλλάγησαν διάφορες ιστορικές απόψεις και σχολιασμοί, ενώ εν συνεχεία ο Σεβασμιότατος κ.Παντελεήμων ανέλυσε εν συντομία την πολιτιστική και πολιτισμική εξέλιξη της πόλης της Βέροιας.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες κατά κοινή ομολογία μετά το τέλος της ξενάγησης εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για το εν λόγω μουσείο, και δεσμεύτηκαν για την αποστολή υλικού προς έκθεση στο μουσείο, ενώ οι άριστες εντυπώσεις των Ρώσων επισκεπτών αποτυπώθηκαν και στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου, ενώ ακολούθησαν και οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

stepasin 1

stepasin 1

stepasin 1

Εμφανίσεις: 300780
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: