Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017

iero kibernisi

Του Γιάννη Καμπουράκη | Ναυτεμπορική


Νέο επεισόδιο στις ταραγμένες σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει από τη Βουλή.

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» απάντησε σήμερα η κυβέρνηση, στο δριμύ κατηγορώ που έχουν εξαπολύσει οι ιεράρχες προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Σημείωσε ωστόσο ότι «η κυβέρνηση με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο συνεχίζει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Με την παρέμβαση αυτή, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει πολιτικά βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούν την εκκλησία για δογματισμό ή ακόμα και «τζιχαντιστική αντιμετώπιση» όπως σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η Ν.Δ. επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Εμφανίσεις: 252898
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: