Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

egypt monasteryΗ Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης

Η Αιγυπτιακές αρχές σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την χερσόνησο του Σινά, ως ιερό τόπο των τριών θρησκειών του κόσμου ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Επαρχίας του Νοτίου Σινά κ. Χαλέντ Φοντά, το Σινά είναι λίκνο των τριών θρησκειών, και ενσαρκώνει το πνεύμα της ειρηνικής συνύπαρξης.

Ο κ. Φοντά μιλώντας σε διεθνές συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό, παρουσία θρησκευτικών ηγετών του κόσμου, ανέφερε ότι "κάτι τέτοιο θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή."

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Αμπντέλ Λατίφ, μέσω του Σινά στην Αίγυπτο έρχονται Μουσουλμάνοι, και προσκυνητές με προορισμό την Μέκκα και την Μεδίνα.

Επίσης ο κ. Λατίφ τόνισε ότι στο έδαφος του Σινά, υπάρχουν ιστορικά τζαμιά και αρχαία μουσουλμανικά φρούρια.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία στο Σινά θεωρούνται επίσης η Αγία Κορυφή και η Μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Χισχάμ αλ- Ντουμεϊρα δήλωσε ότι "ο ρόλος του κράτους είναι να παράσχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να επισκεφθεί ο κόσμος την περιοχή".

Πηγή: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 300687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: