Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

DSC 6686

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρας Μαρίνας στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέο Ροεινού στην Αργολίδα του Δήμου Ναυπλιέων. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιο από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ανήμερα της εορτής τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 τελέσθηκε ο όρθρος και κατόπιν η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Επισκόπου Ρουάντα Ιννοκεντίου, ο οποίος μίλησε για το μεγάλο έργο που γίνεται από το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας στην Αφρική.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Με τις ευχές και ευ­λο­γίες του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Αργολίδος κ. Νεκταρίου επισκέφθηκε το νέο Ροεινό ο Α­φρι­κα­νός Ε­πί­σκο­πος Μπου­ρούν­τι και Ρου­άν­τας Θεοφιλέστατος Ιν­νο­κέν­τι­ος, ο ποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ιερέα του νέου Ροεινού π. Χρήστο Ιωαννίδη.

Η Επισκοπή της Μπουρούντι και Ρουάντας ιδρύθηκε το 2009 και περιλαμβάνει τα κράτη Μπουρούντι και Ρουάντα.

Στο Μπουρούντι υπάρχουν τρεις Ιεροί Ναοί, 5 Ιεραποστολικά Κέντρα, Ιατρεία, Νοσοκομείο, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Κατηχητικά Σχολεία.

Στη Ρουάντα γίνονται προσπάθειες για την έναρξη του Ιεραποστολικού Έργου.

DSC 6385

DSC 6385

DSC 6385

DSC 6385

DSC 6385

DSC 6385

Εμφανίσεις: 301647
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: