Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

tbeit mosxasΣυνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Δρ. Όλαφ Τβέϊτ (2014)

Πηγή: Romfea.gr


Στο πλευρό του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, τάχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών κ. Όλαβ Φίσκε Τβέϊτ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για την υιοθέτηση νόμων που παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, ζητώντας παράλληλα την αναθεώρησή τους.

Ο Δρ. Όλαφ Φίκσε Τβέϊτ υπερασπίζεται την θρησκευτική ελευθερία και αντιτίθεται σε όλες τις μορφές διακρίσεων, τονίζοντας ότι το ΠΣΕ πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θέτει σε κίνδυνο την αρχή της ανεξιθρησκείας και της θρησκευτικής ελευθερίας.

"Με τέτοια νομοσχέδια η Ουκρανία έρχεται αντίθετη με την προώθηση και ενίσχυση της δημοκρατίας" - αναφέρει στην επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Κλείνοντας ο κ. Τβεϊτ τονίζει: "Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες, την ισότητα των Εκκλησιών και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην Ουκρανία".

Εμφανίσεις: 301116
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: