Γράφτηκε από τον/την . Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

venetia 53

Βενετία | Τηλέμαχος Παππάς


«Ἡ καθαρότης καί ἡ εὐωδία τῆς ψυχῆς εἶναι ἡ μεγαλυτέρα προσφορά τοῦ πιστοῦ Ὀρθοδόξου εἰς τόν Ἀναστάντα Χριστόν».

Με αυτές τις σκέψεις από το Πασχάλιο μήνυμά του, χαιρέτησε εορτίως τα πλήθη των Ορθοδόξων, από τον Θρόνο του Αρχιεπισκόπου Φιλαδελφείας Γαβριήλ Σεβήρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, κατά το πέρας της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στον ιστορικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων στην Βενετία.


Εκατοντάδες Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι άκουσαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους το «Χριστός Ανέστη», το οποίο, για μία ακόμη φορά, αντιχυσε στα μαγευτικά κανάλια της αρχοντικής πόλης των Δόγηδων, την Βενετία.

Παρόντες, ο Πρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας κ. Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας κ. Γεώργιος Πλουμίδης, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος ευχήθηκε τα δέοντα για τους ιδίους και τις οικογένειές τους .

«Παρών» και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, του οποίου η φήμη κατά την Θεία Λειτουργί εψάλη όχι μόνον από τον Μητροπολίτη, τους ιερείς και τον χορό, αλλά από ολόκληρο το εκκλησίασμα της Βενετίας, το οποίο και με τον τρόπο αυτό, εξέφρασε και εκφράζει σε κάθε Θεία Λειτουργία την τιμή του, τον σεβάσμο του και την υιική αγάπη του στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 302013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: