Γράφτηκε από τον/την . Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

kypros 1

Με καθυστέρηση θα έρθει φέτος το Άγιο Φως στην Κύπρο. Δεν έφτασε τελικά στις 6.30μ.μ., όπως αναμενόταν, στο Παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τον Πανάγιο Τάφο.

Παρουσιάστηκε βλάβη στο ιδιωτικό αεροσκάφος που επρόκειτο να το μεταφέρει από το Ισραήλ, λόγω ελαφράς σύγκρουσης με όχημα εδάφους στο αεροδρόμιο.

Για προληπτικούς λόγους δεν επετράπη απογείωση του αεροσκάφους κι έχει ήδη απογειωθεί από την Κύπρο άλλο αεροσκάφος για να μεταβεί στο αεροδρόμιο και να παραλάβει το Άγιο Φως και τους επιβάτες.

Ο έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Κύπρω, μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, υπεύθυνος για τη μεταφορά και διανομή του Αγίου Φωτός, εκτίμησε στην κρατική τηλεόραση ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Κύπρο γύρω στις 10μ.μ.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος είχε διαθέσει Ρώσος επιχειρηματίας.

Η Κύπρος το υποδέχεται σε ειδική τελετή στο Παλαιό Αεροδρόμιο και στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταλαδαμπευτεί στους ναούς σε περισσότερους από 100 δήμους και κοινότητες για την Ακολουθία της Αναστάσεως, με τη βοήθεια δρομέων, μοτοσικλετιστών και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Μάλιστα, για δεύτερη χρονιά φέτος, το Άγιο Φως επρόκειτο να μεταφερθεί και δια θαλάσσης στο Λιμανάκι Ζυγίου με τη βοήθεια της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Η καθυστέρηση ωστόσο ενδέχεται να φέρει ανατροπή στον προγραμματισμό.

Εμφανίσεις: 300347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: