Γράφτηκε από τον/την politischios.gr. Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

xioy royketes

Του Παντελή Φύκαρη


Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε από την κατάμεστη Πλατεία Βουνακίου ο Μητροπολίτης Μάρκος με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την φετινή διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου.

Λίγες ώρες πριν την παρέλαση των Ρουκετατζήδων από την παραλιακή του Βροντάδου προς τις δύο ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, ο Μητροπολίτης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του εθίμου χωρίς όμως να το κατονομάσει, λέγοντας ότι η επιστροφή στις ρίζες των παραδόσεων αποτελεί μονόδρομο για να διασφαλιστούν τα έθιμα.

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Την ελληνική και ορθόδοξη ταυτότητά μας σε αυτή την έπαλξη της πατρίδας μας. Προσευχόμαστε να βρούμε αυθεντικές και αναλλοίωτες τις ρίζες των παραδόσεών μας που πολλές φορές, τα λάθη της υπερβολής τα δικά μας, τις θέτουν υπό τον κίνδυνο της θυσίας οποιουδήποτε καιροσκοπικού σκοπού και στην απειλή της εξαφανίσεως. Όσο όμως αυτές οι ρίζες είναι βαθιά στο χώμα της συνειδήσεώς μας, μπορούμε να τις βρούμε όπως μας τις έδωσαν οι πρόγονοί μας. Και δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να ζημιώσουμε κανέναν εάν έτσι τις διατηρήσουμε», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Εμφανίσεις: 302243
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: