Γράφτηκε από τον/την . Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

anogia 1

Οι γυναίκες σε όλες τις ενορίες αφιέρωσαν πολλές ώρες στις ετοιμασίες του Σταυρού και του Επιτάφιου, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μετά τον βραδινό Εσπερινό και το αποτέλεσμα για μια ακόμα χρονιά είναι υπέροχο.

Γυναίκες όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά του, μέχρι και τις πιο ηλικιωμένες κάθε ενορίας συνδύασαν το ταλέντο και την εμπειρία και κατέληξαν στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που βλέπετε στο φωτορεπορτάζ μας. Σίγουρα όλες οι ενορίες έδωσαν ότι καλύτερο. Η προσωπική μας άποψη είναι ότι ο Επιτάφιος του Μετοχιού και ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου κλέβουν τις εντυπώσεις για φέτος!

Οι Σταυροί θα μπουν σήμερα το βράδυ σε αρκετά σπίτι, κυρίως νιόπαντρων που το ζητάνε για να πάρουν την ευλογία του.

Ο Σταυρός που θα τον κρατάει συνήθως ένας νέος που υπηρετεί την θητεία του, σύμφωνα με την παράδοση θα μπει από την πόρτα του σπιτιού και θα βγει από το παράθυρο.
Οι οικοδεσπότες που θα περιμένουν σήμερα στο σπίτι τους τον Σταυρό προετοιμάζονται για αυτόν τον σπουδαίο επισκέπτη όλη την Σαρακοστή, θυμιάζοντας το σπίτι τους, ενώ το βράδυ θα έχουν όλα τα φώτα ανοιχτά να τον υποδεχθούν.

Καλή Ανάσταση!

Φωτογραφίες: Μανώλης Σαμόλης

anogia 2

anogia 2

anogia 2

anogia 2

Εμφανίσεις: 300468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: