Γράφτηκε από τον/την politischios.gr. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

xios 4

Του Παντελή Φύκαρη


Υπό το φως των κεριών και σε ατμόσφαιρα πλήρους κατάνυξης παρακολούθησαν την περιφορά του Εσταυρωμένου, το βράδυ της Μ. Πέμπτης, δεκάδες πιστοί που και φέτος βρέθηκαν στο Σταυροπηγιακό και Πατριαρχικό Μοναστήρι της Ιεράς Νέας Μονής στον Προβατά.

Με καταφανή συγκίνηση, περιβαλλόμενοι από το φως των κεριών που αντανακλούταν πάνω στα μοναδικής αξίας και ομορφιάς βυζαντινά χρυσά ψηφιδωτά, οι πιστοί άκουσαν από το στόμα του Αρχιμανδρίτη Διονύσιου Παπανικολάου το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» για να ψάλουν λίγο αργότερα όλοι μαζί το: «Εσταυρώθης δι εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν. Εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι».

Η Μεγάλη Πέμπτη μας φέρνει ενώπιον των Παθών του Κυρίου μας.

Ο Χριστός υποφέρει, σταυρώνεται και πεθαίνει, για να μας οδηγήσει στην σωτηρία, την απαλλαγή από την φθορά και την αμαρτία που διαποτίζει την ύπαρξή μας και να μας δώσει την Ζωή.

Η συγγνώμη του Σταυρού και η ανάβλυση της ζωής μέσα από το Πάθος, μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι αληθινή ελευθερία δεν νοείται χωρίς θυσία.

xios 1

xios 1

xios 1

xios 1

xios 6

xios 1

xios 1

Εμφανίσεις: 300464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: