Γράφτηκε από τον/την kosmoslarissa.gr. Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017

albanias anastasios 1

Τη Μεγάλη Τρίτη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας και ένα από τα θέματα που ξεχωρίζει είναι η εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων Αποόστολου Καλογιάννη να ανακηρυχτεί σε Επίτιμος Δημότης Λάρισας ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνω, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Στο κείμενο της εισήγησης του ο δήμαρχος αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, εισηγούμαστε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Δημότη του Δήμου Λαρισαίων σε μια μεγάλη σύγχρονη μορφή της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, με διεθνή ακτινοβολία και τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο.

Ο λόγος για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, τον πεφωτισμένο Ιεράρχη, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο το Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο.

Ο αγώνας του για την ειρήνη, τη μόρφωση, τη συναδέλφωση, τη συνεργασία, την ανοχή, την αλληλοκατανόηση των ανθρώπων και των λαών, η βοήθεια στον άνθρωπο της ανάγκης και των στερήσεων, αποτελούν παράδειγμα ζωής αφιερωμένης ολοκληρωτικά στο Χριστό και το συνάνθρωπο.

Και πιο πρόσφατα, τα μηνύματά αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μετέδωσε για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όσο και για την ηθική κρίση που βιώνουν σήμερα οι σύγχρονες κοινωνίες, μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αλλά και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της περιοχής μας και του πλανήτη. Η ζωή του όλη, αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη».

Εμφανίσεις: 300757
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: