Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Κυριακή, 02 Απριλίου 2017

anaxorisi 5

Με κάθε λαμπρότητα αναχώρησε από την πόλη του Άργους το τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Προφήτη Προδρόμου του Βαπτιστή (κάτω σιαγόνα), μετά από την τριήμερη παραμονή του στην πόλη.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος έφερε το Ιερό λείψανο προς προσκύνηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους.

Το Ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος παρουσία κλήρου και λαού.

Την Κυριακή 2 Απριλίου το πρωί ο Μητροπολίτης Ζιχνών κ. Ιερόθεος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου με θέμα την Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως το Ιερό λείψανο μεταφέρθηκε για ολιγόωρη προσκύνηση στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στο Αργος.

Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου μετέφερε ο Μητροπολίτης Ζιχνών Ιερόθεος. Ακολούθησε παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και κατόπιν αναχώρησε από την πόλη του Άργους.

Το τεμάχιο του Ιερού λειψάνου, φυλάσσεται στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Δομήρου Ροδολείβους Σερρών και ήρθε στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το 1922 από τον Πόντο.

anaxorisi 1

anaxorisi 1

anaxorisi 1

anaxorisi 1

anaxorisi 1

anaxorisi 1

anaxorisi 1

anaxorisi 1

Εμφανίσεις: 301158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: