Γράφτηκε από τον/την . Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

louel

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας


Η ισχυρή χιονοκαταιγίδα «Στέλλα» η οποία σάρωσε τη Νέα Αγγλία την Τρίτη 14 Μαρτίου προξένησε ζημιά στον τρούλο του Ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Γεωργίου του Λόουελ.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το εσπέρας της Τρίτης με ταχύτητα 70 μιλίων την ώρα, ξεκόλλησαν το χάλκινο επικάλυμμα του τρούλου του ναού του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τις πολιτειακές Αρχές ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Ρίζο, ανέφερε πως «δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα διότι έχω αποκλειστεί από τα χιόνια και δεν έχω κατορθώσει ακόμα να πάω στο ναό να δω ακριβώς, οι δρόμοι εδώ δεν έχουν καθαριστεί ακόμα».

Ο π. Παναγιώτης με ευγένεια και προθυμία να διευκολύνει τον «Ε.Κ.» είπε ότι θα μας δώσει τον τηλεφωνικό αριθμό του προέδρου του κοινοτικού συμβουλίου του κ. Χρήστου Στεργίου, ο οποίος κατόρθωσε και έφτασε μέχρι τον ναό και έχει δει τον τρούλο.

Ο κ. Στεργίου δεν είχε απαντήσει στο τηλεφωνικό μας μήνυμα μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η έντυπη έκδοση του «Ε.Κ.».

Υπογραμμίζεται ότι ο ναός του Αγίου Γεωργίου είναι επιβλητικός και περικαλλής, με σωστή αγιογράφηση, ενώ η κοινότητα μεσουρανούσε στη δεκαετία του 1970.

Σήμερα σύμφωνα με τον π. Παναγιώτη Ρίζο, ο οποίος είναι συνταξιούχος ιερέας και καθηγητής και ιερατεύει στην κοινότητα τα τελευταία τρία έτη «η κοινότητα συγκροτείται από εκατό μέλη τα οποία καταβάλλουν την οικονομική τους συνεισφορά».

Στην ερώτηση πώς πηγαίνει η κοινότητα, είπε «με δυσκολίες, αλλά πηγαίνουμε καλά. Εχουμε πολύ καλή φιλόπτωχο, οι άνθρωποί μας είναι πολύ πιστοί και αφοσιωμένοι».

Σε επικοινωνία με τον κ. Γιάννη Κερατσόπουλο, ο οποίος έχει προσφέρει πολύχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινότητα από τη θέση του προέδρου και του μέλους του συμβουλίου, μας είπε ότι «δεν έχω κατορθώσει ακόμα να βγω από το σπίτι λόγω του χιονιού και δεν μπόρεσα να πάω στον ναό, αλλά επικοινώνησα με τον πρόεδρο τον κ. Στεργίου και μου είπε ότι ο αέρας σήκωσε το χάλκινο επικάλυμμα του τρούλου».

Εξ' άλλου, η χιονοθύελλα «Στέλλα» προκάλεσε αμέτρητα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχώς ένα θανατηφόρο στην βόρεια περιοχή του Νιου Χαμσάιρ όπου σκοτώθηκε ένα κορίτσι 16 ετών.

Το δε τραγικό στην υπόθεση είναι ότι ο πατέρας της εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας και πληροφορήθηκε το δυστύχημα από τηλεφωνική κλήση.

Σε αρκετές περιοχές του Νιου Χαμσάιρ το χιόνι ξεπέρασε τις 16 ίντσες.

Εμφανίσεις: 301000
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: