Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

idioktisia

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με αφανισμό κινδυνεύει με Εκκλησιαστική περιουσία με τους νέους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί, αλλά και που σύντομα θα επικυρωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Μητροπόλεις και Μοναστήρια έχουν ήδη καταθέσει ενστάσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού εάν οι νέοι δασικοί χάρτες τεθούν σε ισχύ τότε η εκκλησιαστική ακίνητη περιουσία θα χαρακτηριστεί δασική με αποτέλεσμα να της παραμείνει μόλις το 15% των εκτάσεων που της έχουν απομείνει τις τελευταίες δεκαετίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποστείλει υπόμνημα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας την εξαίρεση των νομικών προσώπων της Εκκλησίας και την παραμονή στο παλιότερο καθεστώς των δασικών χαρτών.

Τα τέλη δε που καλούνται να πληρώσουν οι μητροπόλεις και τα μοναστήρια είναι δυσβάσταχτα αφού ο νέος φόρος για τη συγκεκριμένη ακίνητη περιουσία είναι κλιμακούμενος και όχι σταθερός με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα οι προϋπολογισμοί τους!

Οι επαφές ανάμεσα σε στελέχη της Εκκλησίας και Κυβερνητικούς αξιωματούχους συνεχίζονται για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Εμφανίσεις: 301967
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: