Γράφτηκε από τον/την Haniotika-nea.gr. Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017

press usa kritis

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών» επισκέφθηκε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τον Πανοσιολογιότατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εμμ. Δρακάκη ξεναγήθηκε από την επιμελήτρια του Μουσείου Έφη Ψιλάκη τόσο στα εκθέματα όσο και στο ίδιο το κτίριο του Μουσείου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Αμερικάνος πρέσβης έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για την πλούσια συλλογή των εκθεμάτων και εντυπωσιάστηκε από την εξελικτική πορεία της κρητικής τέχνης, όπως αποτυπώνεται σε έργα κορυφαίων αγιογράφων του 15ου, του 16ου και του 17ου αιώνα.

Ο κ. Πάιατ ενημερώθηκε και για τα υπόλοιπα εκθέματα που αντικατοπτρίζουν τη θρησκευτική και κοινωνική ιστορία της Κρήτης και πιστοποιούν την ανάπτυξη των τεχνών που συμπορεύτηκαν με τη ζωγραφική, όπως είναι η ξυλογλυπτική, η αντιγραφή χειρογράφων, η χρυσοκεντητική, η εκκλησιαστική μεταλλοτεχνία και η λιθογλυπτική.

mic-3233

mic-3312

mic-3333

Εμφανίσεις: 301077
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: