Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/12 22:13

0-stauronikita-14

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Με αγιορειτική μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού και προστάτου της Μονής.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Τύχωνα και ιερομονάχους του Αγίου Όρους.

Επίσης στην ιερά αγρυπνία παρίσταται συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Παλμύρας κ. Ιωάννης του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ενώ στον Εσπερινό παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Την πανήγυρη τιμούν με την παρουσία τους ο Καθηγούμενος της Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, εκπρόσωποι των Μονών του Αγίου Όρους, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Να αναφερθεί ότι στον αριστερό χορό ψάλλουν από το ιερό κελλί του Ιωάννου του Θεολόγου, ενώ στον δεξιό χορό ο πρωτοψάλτης π. Αντύπας από το Ιβηρίτικο κελλί της Αγίας Άννης.

0-stauronikita-1

0-stauronikita-2

0-stauronikita-3

0-stauronikita-4

0-stauronikita-5

0-stauronikita-6

0-stauronikita-7

0-stauronikita-8

0-stauronikita-9

0-stauronikita-10

0-stauronikita-11

0-stauronikita-12

0-stauronikita-13

0-stauronikita-15

0-stauronikita-16

0-stauronikita-17

Εμφανίσεις: 306007
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: