Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/03 11:25

koinotita12

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας μπορεί να μπει και να βγει οποιαδήποτε στιγμή είναι το Άγιο Όρος σύμφωνα με καταγγελία που κάνουν οι αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών του!

Σε επιστολή που έχει στην κατοχή της αποκλειστικά η Romfea.gr οι Αντιπρόσωποι των είκοσι Μονών του Αγίου Όρους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μη επαρκή φύλαξη της αγιορείτικης πολιτείας.

Την επιστολή την απευθύνουν στον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου, και την κοινοποιούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή για την καταγγελία τους αποτέλεσε ντοκιμαντέρ του βρετανικού καναλιού BBC2, στο οποίο τηλεοπτικό συνεργείο εισήλθε νύχτα με κάμερες και εξοπλισμό με σκάφος στη Μονή Εσφιγμένου.

"Θα μπορούσαν να ζητήσουν κανονικά άδεια και να τους χορηγηθεί" σημειώνει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

"Όμως ο δημοσιογράφος σε συννενόηση με τους καταληψίες εισήλθε παρανόμως και αυτό για επικοινωνιακούς λόγους προσβάλλοντας ευθέως το Άγιο Όρος", συνεχίζει στην επίστολή της η Ιερά Κοινότητα.

Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η παράνομη κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Από το ντοκιμαντέρ φαίνεται πως μπορούν λαθραία να μπαίνουν και να βγαίνουν όσοι το επιθυμούν, χωρίς η Πολιτεία να κάνει τίποτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή τα ιερά κειμέλια που φυλάσσονται στις Μονές.

Όχι μόνο η Πολιτεία δεν επιβάλλει την τάξη και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της κοινότητας του Αγίου Όρους σχετικά με τη Μονή Εσφιγμένου. Δεν μεριμνά καν, αναφέρει η επιστολή, για την επιβολή των κυρώσεων που απαιτούνται μετά τη γνωστοποίηση του ντοκιμαντέρ του BBC...

Εμφανίσεις: 305095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: