Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

keibo-1

Πηγή: Romfea.gr


Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Λαύρα του Κιέβου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως «Ευλογία του Αγίου Όρους».

Την έκθεση οργάνωσαν από κοινού το Εθνικό Ιστορικό-Πολιτιστικό Μνημείο Κιέβου-Πετσέρσκ (Μουσείο), Η Λαύρα των σπηλαίων του Κιέβου (μοναστήρι), το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Η Ορθόδοξη κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος», η Εθνική ιστορική βιβλιοθήκη της Ουκρανίας, το Συνοδικό Τμήμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας «Εκκλησία και Πολιτισμός».

Στην έκθεση εκθέτονται εικόνες από τα αγιογραφεία του Αγίου Όρους, σταυροί αγιασμού και ευλογίας της αγιορείτικης τέχνης, φωτογραφίες, έντυπα, προσωπικά αντικείμενα του Οσίου Γαβριήλ του Αθωνίτου τα λείψανα του οποίου αναπαύονται στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλία στην Οδησσό.

Στα εγκαίνια το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Η Ορθόδοξη κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος» παρουσίασε δυο τρισδιάστατες μακέτες μια μακέτα του Αγίου Όρους (2,5 μέτρα στο μήκος 0,9 μέτρο στο πλάτος) με παράσταση όλων των 20 μονών, και δεύτερη της Μεγίστης Λαύρας (1,2 μέτρο στο μήκος και 0,85 εκατ. στο πλάτος) με παράσταση της λιτανείας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 1000 χρόνια της παρουσίας των Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος και παρουσιάζει σε επισκέπτες τις ισκορικο-πολιτισμικές σχέσεις της Ουκρανίας με το Άγιον Όρος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Εμφανίσεις: 302653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: