Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

hgoumenos-1

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, είχε ο νεοεκλεγείς Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό) Αγίου Όρους Ευλόγιος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος καλωσόρισε στην Πατριαρχική κατοικία τον Ηγούμενο Ευλόγιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εκλογή του ήταν αναμφίβολα θέλημα Θεού.

"Όταν άκουσα για την εκλογή σας, κατάλαβα ότι η Παναγία σας εξέλεξε! Ως εκ τούτου, έχετε μεγάλη ευθύνη πλέον ως Ηγούμενος, και ελπίζω η διακονία σας να είναι προς δόξαν Θεού και ενίσχυση της πίστεψς του ρωσικού λαού" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης πρόσθεσε: "Όταν αναφέρομαι στον ρωσικό λαό, εννοώ όλους, που ζουν στην Ρωσία, την Ουκρανία, την Λευκορωσία και άλλα μέρη, διότι η Εκκλησία μας ειναι πολυεθνική."

Από την πλευρά του ο Ηγούμενος Ευλόγιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την θερμή υποδοχή, καθώς και για τις πατρικές συμβουλές για την διακονία του.

"Όλοι οι πατέρες θυμούνται την τελευταία σας επίσκεψη στη Μονή, Παναγιώτατε, σας ευχαριστώ για τις ευλογίες σας, και σας απευθύνω πρόσκληση να επισκεφθείτε και πάλι το Άγιον Όρος και το Μοναστήρι μας" πρόσθεσε ο Καθηγούμενος της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Γέροντας Ευλόγιος.

Πηγή: Romfea.gr

Εμφανίσεις: 301260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: