Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

athoniada ekdromi-116

Σχολική - προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου και στη Νέα Σκήτη πραγματοποίησε η Αθωνιάδα Σχολή.

Από την Μονή, όπου αφίχθησαν, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους και τον Έφορο της Σχολής Ιερομόναχο Γεώργιο Βατοπαιδινό μετέβησαν με πάρα πολύ αέρα πεζοί στη Νέα Σκήτη, ακολουθώντας το μονοπάτι και έκαναν την πρώτη στάση για προσκύνημα στον τάφο του αγίου Γέροντος Ιωσήφ του Σπηλαιώτου και Ησυχαστού και στο Κυριακό της Σκήτης, όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Γλυκοφιλούσας και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, καθώς και λείψανα του Αγ. Χαραλάμπους και των Αγ. Θεοδώρων, Τήρωνος και Στρατηλάτου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους μαθητές για τον άγιο Παχώμιο το νεομάρτυρα, που προέρχεται από τη Νέα Σκήτη.

Κατόπιν η Σχολή επισκέφθηκε την Καλύβη του Αγίου Γεωργίου, την Καλυβη του αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και την Καλύβη των αγ. Αναργύρων, όπου τους μαθητές υποδέχθηκαν οι Γέροντες Νικόδημος, Παΐσιος και Δαμασκηνός αντίστοιχα.

Ο Γέρων Δαμασκηνός μίλησε στα παιδιά κατά τη διάρκεια του κεράσματος και έψαλλε με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο μερικά τροπάρια.

Επόμενη στάση ήταν η Μονή Αγίου Παύλου, όπου ο αντιπρόσωπος της Μονής Γέροντας Νικόδημος υποδέχθηκε την Σχολή στην πύλη της Μονής.

Στο Συνοδικό, όπου κατευθύνθηκαν έπειτα, μίλησε για την ιστορία της Μονής του Αγίου Παύλου στα παιδιά καθώς και για το μεγαλύτερο κειμήλιό της, τα Τίμια Δώρα, τα οποία εξετέθησαν για προσκύνηση στο Καθολικό μαζί με λείψανα του Αγ. Παντελεήμονος, των Τριών Ιεραρχών, του αγίου Νεκταρίου, της αγίας Αγάθης και της αγίας Νυμφοδώρας.

Στην τράπεζα που παρατέθηκε αμέσως μετά ο ηγούμενος της Μονής Γέρων Παρθένιος πολύ χαριτωμένα νουθέτησε τους μαθητές της Αθωνιάδος, τονίζοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη αξία της καλοσύνης, αλλά και αυτήν της υπακοής στους γονείς και τους διδασκάλους.

Η εκδρομή έλαβε τέλος με το σύντομο πέρασμα από τη Λακκοσκήτη και οι εκδρομείς επέστρεψαν στην έδρα της Σχολής στις Καρυές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 303897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: